Wat is shockwave therapie precies?

shockwave therapie

Bij steeds meer praktijken voor fysiotherapie kun je ook terecht voor shockwave therapie. Deze vorm van therapie werkt heel erg goed bij een breed scala aan klachten, maar hoe werkt het nu eigenlijk precies? Bij shockwave therapie worden er allerlei elektrische impulsen door het lichaam gestuurd, voornamelijk op de plek waar de oorzaak van de klacht zich bevindt. Deze impulsen zorgen ervoor dat de doorbloeding enorm verbetert en dat de stofwisseling in het pijnlijke gebied beter verloopt. Als gevolg daarvan kan je lichaam het probleem als het ware zelf verhelpen. Het is dus niet de behandeling zelf die het probleem oplost, maar het zelfgenezend vermogen van je lijf, dat door de elektrische impulsen gestimuleerd wordt. Het werkt dus eigenlijk heel erg natuurlijk.

Bij welke klachten helpt shockwave therapie?

Als je geïnteresseerd bent in deze prettige en pijnloze therapie dan zou je bij jouw lokale fysiotherapiepraktijk kunnen vragen of ze reeds over zo’n shockwave therapie apparaat beschikken. Zo niet, dan zijn er vast praktijken in de buurt die hem hebben staan. Je kunt dan overleggen over of het kan helpen bij jouw klachten, en alvast een echo laten maken van het pijnlijke gebied. Met deze echo zien ze namelijk precies waar de shockwave therapie moet worden toegepast. Deze behandelingen kunnen helpen bij onder andere chronische elleboogpijn, hielpijn, schouderpijn met kalkafzetting en/of beperkte beweeglijkheid, triggerpoints en myofasciaal pijnsyndroom. Al deze klachten zijn het gevolg van een niet goed functionerend zelfgenezend vermogen van het lichaam. In principe zou je lijf namelijk zelf al die soort pijntjes en klachten moeten kunnen oplossen, maar in de praktijk werkt het zo helaas dus niet.

Stimuleer je zelfherstellend vermogen met deze therapie

Als jouw klachten chronisch zijn en je hebt alles al geprobeerd dan zou je als laatste redmiddel deze therapie kunnen proberen. Het geeft namelijk vaak hele mooie resultaten, en dat in slechts drie behandelingen. Je kunt dus relatief snel van de (ergste) pijn af zijn, dus maak snel een afspraak om het zelf eens te ervaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *